HMOK

Konačni rezultati drugog kola (prvih 10 mjesta)

HMOK 2021 4. razred

HMOK 2021 5. razred

HMOK 2021 6. razred

Zadatci za 2. kolo

HMOK 2021 drugo kolo – 4. razred

HMOK 2021 drugo kolo – 5. razred

HMOK 2021 drugo kolo – 6. razred

Rješenja za 2. kolo

Rješenja 4. razred

Rješenja 5. razred

Rješenja 6. razred


Drugo kolo će se održati u školama koje možete vidjeti i u obavijesti.

Hvala svim partnerima koji su pristali provesti HMOK 2021!


Zadatci za 1. kolo

HMOK 2021 prvo kolo – 4. razred

HMOK 2021 prvo kolo – 5. razred

HMOK 2021 prvo kolo – 6. razred

Rješenja za 1. kolo

Rješenja 4. razred

Rješenja 5. razred

Rješenja 6. razred

Zbirni rezultati za 1. kolo

Zbirni rezultati 4. razred

Zbirni rezultati 5. razred

Zbirni rezultati 6. razred

U drugi krug su se plasirali svi učenici koji su ostvarili barem 5 bodova. Drugo kolo će se održati po županijskim središtima, a detaljnije informacije učenici će dobiti tijekom tjedna.

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali!

__________________

Poštovani učenici, roditelji i mentori, pristup sustavu je moguć putem poveznice

http://online.natjecanja.math.hr

Ako za vrijeme rješavanja imate problema tehničke naravi, obratite se mailom na hmd.natjecanja@gmail.com, a ako imate pitanja u vezi s nekim zadatkom, nazovite 01 460 5733 (ili pošaljite mail na istu adresu).

Zadatke možete isprintati. Preporučujemo da pripremite prazne papire, pribor za pisanje i geometrijski pribor. Ništa drugo (kalkulatore, Internet itd.) nije dopušteno koristiti za vrijeme rješavanja.

Svoje odgovore trebate upisati na odgovarajuća mjesta pazeći na broj i naziv zadatka i spremiti klikom na „Pohrani izmjene“. Rješenje svakog zadatka je troznamenkasti broj (od 100 do 999). Moguće je više puta pohraniti izmjene, ali se boduju samo odgovori koji su pohranjeni u posljednjoj izmjeni!

Savjetujemo da često pohranjujete, svoje konačne odgovore zapišete na poseban papir i pred kraj natjecanja pohranite sve odgovore.

Zbirni rezultati i rješenja će biti objavjavljeni u 13:05 na ovoj stranici. Svoje bodove će svaki učenik vidjeti putem sustava pod “Rezultati”.

Molimo sve pozvane učenike koji žele sudjelovati da provjere svoj e-identitet i OIB u AAI@EduHr sustavu putem https://moj.aaiedu.hr

Prijavljuju se učenici sa svojim AAI podacima (mail @skole.hr). Nakon uspješnog upisa AAI korisničkih podataka natjecatelju su vidljiva probna natjecanja i prvo kolo. Prijave su otvorene za sva natjecanja (otvorite natjecanje i klik na “Prijava”). Probna natjecanja služla su isključivo za testiranje sustava.

Pravila HMOK za 2021. godinu

__________________

Na ovoj stranici donosimo sve informacije vezane za Hrvatsku matematičku olimpijadu za kadete (HMOK).

HMOK je natjecanje za učenike 4., 5. i 6. razreda osnovne škole kojem je cilj popularizacija matematike i poticanje izvrsnosti u ranoj dobi. Natjecanje organizira Hrvatsko matematičko društvo u suradnji s lokalnim partnerima. Natjecanje nije zamjena za Državno natjecanje, već je novi oblik natjecanja iz matematike.

HMOK 2021. 

Na HMOK 2021. su pozvani učenici koji su na županijskom natjecanju (prije revizije) ostvarili barem

  • 40 bodova u 4. razredu,
  • 42 boda u 5. razredu,
  • 33 boda u 6. razredu.

Zbog tehničkih poteškoća, prijave ćemo otvoriti u utorak 8. lipnja.

Prijave će biti dostupne uz AAI@EduHr račun od 8. lipnja, a natjecanje će se održati 12. i 23. lipnja 2021. s početkom u 10:00 sati. Za sve prijavljene učenike organizirat ćemo neobavezno testiranje sustava 9. lipnja i 10. lipnja od 9:00 do 19:00 sati.

HMOK 2020.

U drugom kolu sudjelovalo je ukupno 89 učenika iz sva tri razreda. Čestitke svim natjecateljima na uspjesima u ovoj školskoj godini, a posebno pobjednicima!

Drugo kolo HMOK-a održano je 23. lipnja 2020. u suradnji s OŠ Augusta Šenoe u Zagrebu, OŠ Ljudevita Gaja u Krapini, OŠ Grabrik u Karlovcu, Centrom izvrsnosti (Strojarskom i prometnom školom) u Varaždinu, OŠ Eugen Kumičić u Rijeci, OŠ Eugena Kumičića u Slatini, OŠ Mato Lovrak u Novoj Gradiški, OŠ Stjepana Radića u Bibinju, OŠ Svete Ane u Osijeku, OŠ Meje u Splitu, OŠ Vidikovac u Puli i OŠ Župa Dubrovačka u Dubrovniku. Ovim putem im svima zahvaljujemo!

HMOK – drugo kolo – zadaci za sve razrede

HMOK – drugo kolo – rješenja za 4. razred

HMOK – drugo kolo – rješenja za 5. razred

HMOK – drugo kolo – rješenja za 6. razred

Prvi krug HMOK-a održan je 6. lipnja 2020. U drugi krug su pozvani učenicima prema Pravilima: uz učenike koji imaju direktan plasman na temelju rezultata na Županijskom natjecanju, pozivaju se svi učenici 5. razreda koji su ostvarili barem 7 bodova, a 4. i 6. razreda koji su ostvarili barem 6 bodova u 1. krugu HMOK-a.

Zadaci i rješenja

HMOK 4 razred – zadaci HMOK 4 – rjesenja

HMOK 5 razred – zadaci HMOK 5 – rjesenja

HMOK 6 razred – zadaci HMOK 6 – rjesenja

Zbirni rezultati po razredima – statistika

Upute su poslane svim učenicima putem e-pošte s kojom su prijavljeni. U slučaju pitanja, javite se na adresu hmd.natjecanja@gmail.com

Pravila natjecanja opisuju kako će se i kada natjecanje provesti, te koji učenici imaju pravo sudjelovanja. Natjecanje se provodi u dva kola: prvo kolo će se održati na daljinu 6. lipnja 2020., a drugo kolo će učenici pisati u svojim županijama 23. lipnja 2020. od 10 do 13 sati. 

Informacija o gradivu na testovima.

U 2. kolu natjecanje će se održati po županijama

Sve daljnje informacije učenici će dobiti putem e-pošte.