HMOK

Na ovoj stranici donosimo sve informacije vezane za Hrvatsku matematičku olimpijadu za kadete (HMOK). Sve najnovije informacije o HMOK-u 2022. se nalaze na poveznici HMOK 2022.

Zadaci, rješenja, rezultati i upute za pojedinu godinu se mogu pristupiti putem padajućeg izbornika.

HMOK je natjecanje za učenike 4., 5. i 6. razreda osnovne škole kojem je cilj popularizacija matematike i poticanje izvrsnosti u ranoj dobi. Natjecanje organizira Hrvatsko matematičko društvo u suradnji s lokalnim partnerima. Natjecanje nije zamjena za Državno natjecanje, već je novi oblik natjecanja iz matematike.


Pristup sustavu je moguć za učenike putem poveznice

http://online.natjecanja.math.hr

S pitanjima i komentarima nam se mote obratite mailom na hmd.natjecanja@gmail.com 

Upute za rješavanje

Zadatke možete isprintati. Preporučujemo da pripremite prazne papire, pribor za pisanje i geometrijski pribor. Ništa drugo (kalkulatore, Internet itd.) nije dopušteno koristiti za vrijeme rješavanja.

Svoje odgovore trebate upisati na odgovarajuća mjesta pazeći na broj i naziv zadatka i spremiti klikom na „Pohrani izmjene“. Rješenje svakog zadatka je troznamenkasti broj (od 100 do 999). Moguće je više puta pohraniti izmjene, ali se boduju samo odgovori koji su pohranjeni u posljednjoj izmjeni!

Savjetujemo da često pohranjujete, svoje konačne odgovore zapišete na poseban papir i pred kraj natjecanja pohranite sve odgovore.

Zbirni rezultati i rješenja se objavljuju nakon natjecanja na ovoj stranici. Svoje bodove će svaki učenik vidjeti putem sustava pod “Rezultati”.

Molimo sve pozvane učenike koji žele sudjelovati da provjere svoj e-identitet i OIB u AAI@EduHr sustavu putem https://moj.aaiedu.hr

Prijavljuju se učenici sa svojim AAI podacima (mail @skole.hr). Nakon uspješnog upisa AAI korisničkih podataka natjecatelju su vidljiva probna natjecanja i prvo kolo. Prijave su otvorene za sva natjecanja (otvorite natjecanje i klik na “Prijava”). Probna natjecanja služla su isključivo za testiranje sustava.