Maths Beyond Limits

Predstavljamo inicijativu Maths Beyond Limits.

Maths Beyond Limits Balkan je međunarodni matematički kamp za srednjoškolce koji se održava u Konjicu u Bosni i Hercegovini. Radi se o međunarodnom brandu – MBL kampovi se već dulji niz godina održavaju u Poljskoj, a ovaj kamp je najveći matematički kamp do sada organiziran u ovom dijelu Europe i okuplja učenike iz 20-ak zemalja.
Kamp je poseban po tome što nije fokusiran samo na olimpijsku matematiku, već na matematiku kao znanstvenu disciplinu, njene primjene u poslovnom svijetu i općenito teme koje učenici nemaju priliku čuti u srednjoj školi, a mogu im biti jako zanimljive i značajne za buduću karijeru. Predavači na kampu će biti najuspješniji bivši olimpijci i matematičari s ovih prostora, kao i studenti i alumni najprestižnijih europskih sveučilišta poput Cambridgea i Oxforda. Sudjelovanje na kampu je potpuno besplatno, te se na kamp pozivaju najbolji učenici (oko 50 njih) nakon evauliranja prijavnica.
Pozivamo vas da istražite više o kampu na njihovoj web stranici https://mathsbeyondlimits.eu/

Neke osnovne informacije i poveznice s više informacija o inicijativi MBL.

University students from Poland are organizing an international mathematical camp called Maths Beyond Limits and are currently trying to reach high-school students from all over the Europe.

For more info check out MBL 2017 promo video [1], MBL website [2], the camp brochure with mathematical materials from MBL 2018 [3] and MBL Facebook fanpage [4].
In case of any questions, don’t hesitate to contact mathsbeyondlimits@gmail.com.
[1] https://www.youtube.com/watch?v=Kpzeq0bNz6A
[2] http://www.mathsbeyondlimits.eu, http://mbl.nazwa.pl/moodle30/
[3] http://bit.ly/mbl_brochure
[4] facebook.com/mathsbeyondlimits