HMO i HJMO 2020.

Povjerenstvo HMDa za međunarodna matematička natjecanja donijelo je odluku prilagoditi pravila za HMO i HJMO izvanrednim okolnostima. Namjera je Povjerenstva provesti natjecanja u skladu s epidemiološkim preporukama u sljedećim terminima:

 

  1. test za HMO i 1. test za HJMO – petak 29. svibnja, u suradnji s lokalnim partnerima
  2. test za HMO i 2. test za HJMO – subota 20. lipnja, u suradnji s lokalnim partnerima ili u Zagrebu
  3. test za HMO – subota 11. srpnja u Zagrebu za sve sudionike

 

Datumi su podložni promjenama ovisno o razvoju epidemiološke situacije i obavezama koje će učenici, lokalni partneri i članovi Povjerenstva imati pri završetku školske/akademske godine.

 

Na HMO će biti pozvano dvostruko više kandidata nego bi to bilo u redovnim okolnostima (ukupno oko 60 učenika), a broj sudionika će se na svakom testu smanjivati. HMO će biti izborno natjecanje za ekipe za IMO i MEMO. Pravila za HMO 2020. 

Na HJMO će, također, biti pozvano dvostruko više kandidata 7. i 8. razreda (ukupno oko 30 učenika), te iznimno za ovu godinu oko 15 učenika 1. razreda srednje škole koji nisu pozvani na HMO. Broj sudionika na drugom testu će se smanjiti. JBMO se neće održati ove godine. Pravila za HJMO 2020.

 

U slučaju da se 1. test neće moći održati u suradnji s lokalnim partnerima u periodu do 10. lipnja, natjecanje će se nastojati održati u skladu s pravilima koja su vrijedila za 2019. godinu, uz iznimku da se kandidati pozivaju na temelju rezultata Županijskog natjecanja 2020. U tom slučaju HJMO će imati jedan test, a za HMO će se prva dva testa održati u subotu 20. lipnja i nedjelju 21.lipnja.

 

Sve ostale informacije objavit ćemo kad to bude moguće.

 

Za učenike 4., 5. i 6. razreda održat će se Hrvatska matematička olimpijada za kadete. Više informacija se nalazi na zasebnoj stranici HMOK 2020.