HMO i HJMO 2020.

Zbog novog online natjecanja Cyberspace Mathematical Competition pisanje 3. testa se pomiče na 6. srpnja 2020.

***

Velika zahvala lokalnim partnerima koji su omogućili organizaciju HMO i HJMO 2020, školama, aktivima matematike i mentorima! U 1. krugu natjecanje se održalo u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec, Osnovnoj školi Grabrik Karlovac, OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli, III. gimnaziji Osijek, Gimnaziji Požega, Gimnaziji Pula, Gimnaziji Andrije Mohorovičića Rijeka, Gimnaziji Antuna Vrančića Šibenik, III. gimnaziji Split, Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin, OŠ Antun Gustav Matoš Vinkovci i Gimnaziji Franje Petrića Zadara, te na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Hvala!

***

Povjerenstvo HMDa za međunarodna matematička natjecanja donijelo je odluku prilagoditi pravila za HMO i HJMO izvanrednim okolnostima. Namjera je Povjerenstva provesti natjecanja u skladu s epidemiološkim preporukama u sljedećim terminima:

 

  1. test za HMO i 1. test za HJMO – petak 29. svibnja, u suradnji s lokalnim partnerima
  2. test za HMO i 2. test za HJMO – subota 20. lipnja, u suradnji s lokalnim partnerima
  3. test za HMO – ponedjeljak 6. srpnja u Zagrebu, Zadru, Varaždinu, Splitu i Rijeci.

 

Datumi su podložni promjenama ovisno o razvoju epidemiološke situacije i obavezama koje će učenici, lokalni partneri i članovi Povjerenstva imati pri završetku školske/akademske godine.

Na HMO će biti pozvano dvostruko više kandidata nego bi to bilo u redovnim okolnostima (ukupno oko 60 učenika), a broj sudionika će se na svakom testu smanjivati. HMO će biti izborno natjecanje za ekipe za IMO i MEMO. Pravila za HMO 2020. 

Na HJMO će, također, biti pozvano dvostruko više kandidata 7. i 8. razreda (ukupno oko 30 učenika), te iznimno za ovu godinu oko 15 učenika 1. razreda srednje škole koji nisu pozvani na HMO. Broj sudionika na drugom testu će se smanjiti. JBMO se neće održati ove godine. Pravila za HJMO 2020.

Za učenike 4., 5. i 6. razreda održat će se Hrvatska matematička olimpijada za kadete. Više informacija se nalazi na zasebnoj stranici HMOK 2020.