MEMO 2014

Izvještaj o sudjelovanju hrvatske ekipe

na 8. srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi

 

Na upravo završenoj 8. srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi u Dresdenu, u Njemačkoj, sudjelovalo je 60 učenika iz 10 srednjoeuropskih država: Austrije, Češke, Litve, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Švicarske i Hrvatske.

Republiku Hrvatsku predstavljali su sljedeći učenici:

Domagoj Bradač, XV. gimnazija, Zagreb,

Kristian Vedran Budrovčan, XV. gimnazija, Zagreb,

Ivan Lazarić, Gimnazija Pula, Pula,

Lukas Novak, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Čakovec,

Josip Pupić, XV. gimnazija, Zagreb,

Kristijan Štefanec, XV. gimnazija, Zagreb.

MEMO2014

Učenici su se natjecali pojedinačno i ekipno rješavajući zadatke iz algebre, kombinatorike, geometrije i teorije brojeva.

Na ekipnom dijelu natjecanja, Hrvatska je bila treća u konkurenciji 10 država, te su svi učenici hrvatske ekipe nagrađeni brončanim medaljama.

Na pojedinačnom dijelu natjecanja, Ivan Lazarić iz Pule osvojio je zlatnu medalju i prvo mjesto, kao jedan od dva učenika koji su u potpunosti točno riješili sve zadatke. Ovo je prva zlatna medalja za Hrvatsku otkad postoje Srednjoeuropske matematičke olimpijade, a i rezultati ostalih učenika su izvanredni. Po prvi put svi naši predstavnici su osvojili medalju – Domagoj Bradač i Kristian Vedran Budrovčan osvojili su srebrne, a Lukas Novak, Josip Pupić i Kristijan Štefanec brončane medalje.

O iznimno velikom rezultatu govori i činjenica da je zbroj bodova svih članova hrvatske ekipe na pojedinačnom natjecanju najveći u konkurenciji svih država koje su sudjelovale na Olimpijadi.

Više informacija može se naći na:  http://www.memo2014.de/

 

Voditelji ekipe

Matija Bašić i Stipe Vidak